Skip to content

Over mij

Ik ben Ilse van Broekhoven (1983) en moeder van een lieve zoon. Samen met mijn partner wonen we met z’n drieën in het dorpje Berlicum in Noord-Brabant. Ik voel me het meest verbonden in de natuur en werk daarom vanuit mijn praktijk in Berlicum ook in de bossen.

Met mijn hoog gevoeligheid (heldervoelend en helderwetend) kan ik me energetisch op jou afstemmen. Ik geloof in de kracht van het universum en dat de antwoorden zich op het juiste moment aandienen, wat op dat moment op jouw pad komt.

Ik ben opgeleid als systemisch coach, energetisch therapeut, wandelcoach en maatschappelijk werker. Ik vind het belangrijk dat ik me steeds blijf ontwikkelen. Ik volg daarom intervisie(s) en ga naar verdieping/ cursus dagen.

Ervaring

Met mijn jarenlange ervaring binnen de Jeugdzorg en de GGZ als maatschappelijk werker, ben ik naast energetisch therapeut, systemisch coach en wandelcoach ook nog werkzaam als ambulant hulpverlener binnen de Jeugdzorg. Hier werk ik systemisch in gezinnen en met jongeren. Ik kijk hierbij naar het grotere geheel. Ik ben SKJ geregistreerd als maatschappelijk werker en daar blijf ik ook mijn kennis vergaren in het systemisch werk.

Als ervaren hulpverlener en ervaringsdeskundige kan ik vanuit puurheid oprecht zijn, werk ik intuïtief en ben ik onbevooroordeeld. Van anderen krijg ik terug dat ik een warme open persoonlijkheid heb waarbij ik vanuit mijn gevoel op anderen afstem, waardoor ze zichzelf gemakkelijk open durven te stellen en ze zich gehoord/ gezien voelen.

Gevolgde opleidingen:

  • MBO Sport en Bewegen
  • HBO Social Work
  • HBO Opleiding tot Energetisch therapeut
  • HBO Opleiding tot Systemisch coach
  • Opleiding tot Wandelcoach
  • Kortere bij- en nascholingen

Mijn verhaal

Door mijn hooggevoeligheid (HSP), eigen perfectionisme en het steeds over mijn grenzen gaan liep mijn energiesysteem letterlijk leeg, voelde ik geen eigen liefde meer en kwam ik in een burn-out terecht. Vanaf dat moment kwam er een keerpunt in mijn leven en voelde ik steeds meer dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Ik ben toen de verdieping met mezelf aangegaan vanuit de alternatieve hulpverlening, omdat ik merkte aan alles in mijn lichaam dat het voelen mij weer heelde. Ik ben naar een energetisch therapeut gegaan en heb familieopstellingen ervaren om het vertrouwen terug te krijgen in mezelf. Daarnaast kwam ik veel in de natuur om mezelf te helen en te mogen zijn. Toen merkte ik aan alles in mezelf dat het mijn roeping zou worden om lichaamsgericht werk te doen in combinatie met de natuur. Ik ben vanaf toen de opleiding Energetische therapie, Systemisch coachen en Wandelcoaching gaan volgen. Omdat ik ook anderen wil laten ervaren dat je met deze hulpvormen gemakkelijker tot de kern kan komen om jezelf te helen en op je eigen pad(en) terug te komen.

Ik was net afgestudeerd aan de opleiding tot Energetisch therapeut en toen ontstond er een nieuw life event. Wegens het overlijden van een dierbare raakte ik in een rouwproces en was mijn energie systeem opnieuw uit balans. In de tussentijd bleef ik aan mezelf werken om de rouw hierin een plek te mogen geven. Nadien raakte mijn energiesysteem leeg door een traumatische bevalling en een jaar lang hormonale schommelingen waarbij mijn lichaam en geest niet met elkaar op een gezonde wijze verbonden waren.

Door al deze levenservaringen weet ik hoe het voelt om niet meer je eigen liefde te voelen en niet meer je pad(en) te kunnen bewandelen. Ik weet hoe het is om totaal uit balans te zijn en het vertrouwen kwijt te zijn in mezelf. Echter heeft het mij ook veel gebracht door deze verdrietige en/ of pijnlijke stukken in het leven. Het heeft mij doen inzien en voelen dat er hierdoor openingen kwamen. Dat ik kan en mag vertrouwen op mezelf.

Als je je middenin een zeer onrustige en verdrietige periode begeeft, lijkt het of er geen uitweg meer is. Ik ben ervan overtuigd dat er altijd mogelijkheden zijn en soms is hiervoor even extra ondersteuning nodig om jouw pad(en) weer terug te vinden. Met veel passie ondersteun ik diegenen die vastlopen in het leven. Dat je daarbij mag zijn en mag gaan voelen waar jouw hart en energie weer van gaan stromen. Dat je voor jezelf mag kiezen en trouw mag zijn aan jezelf.